tisdag 21 september 2010

Man tackar!

Vintage och second hand marknaden går starkt framåt, något jag verkligen känner av här på Wedding by Camilli. Så här skrev Habit, Skandinaviens största modebranschtidning på sin hemsida igår:

Vintagemode skjuter i höjden
2010-09-20
Andrahandsmarknaden för kläder och accessoarer är större än någonsin, det visar en rundringning som TT gjort. Trend, miljömedvetenhet och ekonomisk oro är några av förklaringarna.

Andrahandsmarknaden för kläder, skor, väskor och smycken växer i högt tempo.
Sälj- och köpsajten Blocket såg under augusti en 22-procentig ökning av kläd- och skoannonserna jämfört med samma tid 2009. Väskannonserna har ökat med 39 procent jämfört med i fjol. Under samma period har trafiken i klädkategorierna ökat med 20 procent.
– Det har skett en attitydförändring. Förr i tiden var det kanske lite fult att köpa begagnade kläder men nu ses det snarare som smart och miljömedvetet, säger Marie Horneman, tillförordnad marknadschef på Blocket, till TT.

Auktionssajten Traderas presschef Anna Chrona ser samma utveckling. De senaste två åren har auktionerna på kläder och accessoarer ökat med 20 procent om året.– Vi ser inte någon avmattning, säger Anna Chrona.

Vintagemässan Bakåt:Framåt som äger rum i Stockholm drar igång i slutet av september. Och Auktionsverket och Bukowskis har just genomfört respektive står i begrepp att hålla höstens modeauktioner. Och intresset väntas bli stort.
– Vi var först i Norden med att införa vintageauktioner för tre år sedan och det slog mycket väl ut, berättar intendent Johanna Fock på Bukowskis. ML

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar