tisdag 14 september 2010

Den perfekta söndagen!

Jag älskar söndagar! Det är faktiskt en av mina favvodagar på hela veckan! Förutsatt att man har trevligt sällskap och inte är för bakis ;-) För att vara en riktigt bra fem-i-topp söndag ska den gärna innehålla ett eller flera av följande inslag: Ligga länge i sängen (gärna med sin älskling...om man har någon...), lååång frukost med massa goda grejer, mysig musik och tända ljus! Sedan ge sig ut på promenad, just det inslaget känns nästan obligatoriskt på en söndag!

Promenaden kan dock ske på lite olika sätt...det kan vara en lite finklädd stadspromenad, en vindpinad promenad vid havet, eller kanske en lite mer mysklädd promenad i skogen. Med skogen så menar jag då typ runt Delsjön :-) Det är väldigt sällan jag ger mig ut med gummistövlar i skog och mark...även om det faktiskt skulle vara himla mysigt att åka ut och plocka svamp... En annan riktig favorit sysslesättning på en söndag är att gå och äta brunch...mmmm!!! Kan också funka bra som en mysig ersättning för promenaden om det skulle råka regna (även om man numera är klart terränggående även i regn i sina Hunter-stövlar!!).


Bästa brunch stället i stan är nog enligt mig Park Aveny! Bra buffé med mycket variation och framför allt ett dessertbord med stort D, trevlig atmosfär, snygga människor att titta på och ofta mycket folk man känner...me like! Ta dig en kik på Park här!

En bra söndag innehåller också kaffe på något mysigt ställe, eller kanske till och med ett glas vin! Varför inte ute på Långedrags Värdshus vid deras öppna brasa!


En riktigt bra söndag kan även innehålla någon sorts mysig utflykt! Och det var exakt vad vi var på i söndags! Efter en super mysig morgon med den perfekta långfrukosten med äggröra och annat smarrigt åkte vi på auktion!!


Det var miljardären Christer Ericsson med fru som sålde av massor av föremål från Österbodarne Egendom utanför Alingsås. Både möbler, kläder, tavlor och massor med kuriosa gick under klubban, och naturligtvis auktionens stora dyrgrip en Bentley från 50-talet som budades upp från utgångsbudet på 1 miljon till hela 2150.000!!!


Själva auktionen hölls i en gammal lada på den vackra egendomen, en otroligt charmig och häftig miljö!









Det var närmre 1000 utrop och auktionen hade hållit på hela dagen. Vi stod och tittade en stund och det var otroligt fascinerande att se de duktiga auktionsförättarna och hur mycket som såldes. Enligt den gamle antikexperten Knut Knutsson var ju denna auktion en av årets riktigt stora händelser så intresset var ju enormt och det var massor med folk! Vi tröttnade efter ett tag och gick ut och promenerade runt på egendomen istället. Vilket magnifikt ställe, otroligt vackert!!






Tänk den som fick bo såhär!!! Om man bara hade haft lite mer välfylld plånbok så... ;-) Egendomen har anor som Gustav Wasas kungsgåd och en historia som sträcker sig från 1500-talet, och beskrivs som en av Västsveriges mest välbyggda och vackraste! Och kan bli ditt för endast 45 miljoner!!! ;-)

Och eftersom vi inte hade fått nog av vackra miljöer gjorde vi även en liten avstickare förbi Nääs slott på vägen hem.


Det är vad jag kallar en mysig utflykt och en riktigt bra söndag!!! Hur ser din perfekta söndag ut???

Puss & kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar