torsdag 20 maj 2010

Du vet väl att du kan boka tid för en privat stund med dina vänner i butiken?!

Förra veckan hade jag en fantastiskt lyckad bokning i butiken, och i tisdags var det dags igen!
Min första tidsbokning bestod av en blivande brud som bokat tid för att med smakråd av sina vänninor ha en privat provning av brudklänningar. Och det blev en super trevlig kväll, faktiskt även för mig som jobbade :-) Bruden hade med sig sju väninnor - sex tjejer och en gay kille! Och till bubbel, ost, frukt och underbara cupkakes från Liten Kaka satte provningen igång.

Söta Anna hade ingen aning om vad hon var ute efter så vi skulle prova igenom lite olika varianter, och jag tänkte att vi börjar maffigt och går sedan åt det enklare. Så vi började med en helt fantastisk klänning - vintagekänsla och med mycket släp... Och när Anna kom ut ur provrummet i denna klänning utbröt jubel i butiken! Och trots att hon sedan provade flera andra klänningar var det hela tiden den första klänningen som hela sällskapet (inklusive ytterligare smakråd på mms) återkom till. Så hon slog till!! Och det gjorde hon sannerligen rätt i, hon var så fantastiskt fin i denna klänning!! Tyvärr kan jag ju inte säga hur den ser ut, hennes blivande får ju inte få reda på det... ;-)




Och i tisdags var det som sagt dags för tidsbokning igen. Denna gången var det en liten minimöhippa som hade bokat tid och kom och drack bubbel, åt lite goda tilltugg och gjorde en aktivitet, en frågestund med the bride to be - en supergullig amerikanska som ska gifta sig med en härlig göteborgare nu på lördag på Marstrand. Festen är på Societetshuset och jag önskar dem all lycka till och hoppas de får en underbar dag!! Hoppas de får samma fantastiska solnedgång som jag fick uppleva förrförra helgen då jag var och firade in våren med den traditionella Vårbalen på Marstrand!



Vad intressant det är med seder och bruk i olika länder! Och det finns få saker som omges av så mycket traditioner och ritualer som bröllop. Allt från klädsel, till ordningen för vigseln till gästlistan och bordsplaceringar. Och vad olika det kan vara i olika länder. Amerikanska Suzanne berättade bland annat om en sed i USA som kändes helt uppåt väggarna galen....bland de finare familjerna med gamla anor och mycket pengar hör ju stora, extremt påkostade bröllop mer till regel än undantag. Gästlistor med 250 gäster och uppåt, och en hel armé av inhyrda weddingplanners är inget att höja på ögonbrynen åt. Men alla pengar i världen garanterar ju inte en lyckad fest! Den utgörs ju inte av allt det tjusiga och påkostade utan av gästerna och en varm, glad och kärleksfull stämning! Och det är något dessa fina amerikanska familjer kanske har missat lite - ska man hålla riktigt på etiketten i dessa familjer berättade Suzanne nämligen att man endast får bjuda vänner tillsammans med deras respektive om dessa är förlovade, annars blir den respektive inte bjuden!

Detta hade också hänt på ett bröllop för ett tag sedan. En blivande brud hade inte bjudit sin bästa väninnas pojkvän som hon hade varit tillsammans med i 7 år!! Och bara för att de inte var förlovade...trots att det var 300 gäster på bröllopet!!! Så det bröllopet med fest hade inte varit speciellt trevligt då många av gästerna fått resa dit ensamma, dessutom i många fall över halva landet! Well, känns väl sådär....

Nästa vecka ska jag själv på bröllop till fina John och Karro, och där kan jag lova att stämningen kommer vara allt annat än stiff och tråkig, snarare kommer det att dansas på borden! Ska bli fantastiskt kul!!!

Men gör som tjejerna ovan och boka en privat stund i butiken!! Och man behöver faktiskt inte gifta sig för att komma hit, vi kan nog hitta på en mysig tjejkväll ändå!! Jätte välkomna att kontakta mig så hittar vi på en mysig kväll för er tillsammans!!

Puss & kram




1 kommentar:

  1. Vad kul att kvällarna varit så lyckade!!
    Och vad fiiiiin du var på vårbalen!
    kram

    SvaraRadera